Chelsea FC 1-0 FC Zenit | KRAJ

Chelsea FC 1-0 FC Zenit | KRAJ
14 rujna 22:47 2021

Tuchel nas je i ovog puta iznenadio sastavom. Bili smo sigurni da će Werner i (napokon) Chilwell započeti, međutim, oboje su ponovno bili na klupi. Ništa drugo nije bilo neočekivano, Christensen, Azpilicueta, James i Mount izvršili su svoju rotaciju sa Silvom, Chalobahom, Hudson-Odoijem i Havertzom, a od prve minute nije bilo ni Saúla, razumljivo s obzirom na onu groznu predstavu protiv Ville.

Prvo poluvrijeme nije bilo dobro. Kontrola nad utakmicom bila je, kao i obično, skoro potpuna, ali svakim dolaskom u zadnju trećinu sve se raspadalo. Kombinacija loših odluka, tehničkih grešaka i loše sreće rezultirala je potpuno jalovim posjedom. U drugom poluvremenu stvari su se popravile. Zenit nije prešao centar, naše prilike su postajale sve konkretnije i gol je počeo ‘visjeti’ u zraku.

Onda nas je Azpilicueta vratio u 2017. godinu. Tada je barem 4-5 puta iz ovakve desne dubinske pozicije ubacio za Moratu koji je bio nevjerojatno letalan u takvim situacijama, kao potpuni kontrast svakoj drugoj. Jednako dobro je večeras, četiri godine kasnije, reagirao Romelu Lukaku. Da, toliko dugo Azpilicueta nije imao napadača kojeg može ciljati svojim specijalitetom od nabačaja.

Još jedna ne-toliko-dobra utakmica, još jedna pobjeda s praznom mrežom. Dodatni plus je prvi nastup Rubena Loftus-Cheeka nakon dugo vremena, makar na 2 minute!

OCJENJIVANJE IGRAČA
-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičanHej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka