Chelsea FC 1-0 Manchester City FC | OCJENE

Chelsea FC 1-0 Manchester City FC | OCJENE
18 travnja 18:53 2021

Chelsea se jučer plasirao u četvrto finale FA kupa u zadnjih pet sezona. Nadajmo se da će to biti i druga titula u isto toliko sezona, naime, ovog puta nema Arsenala u finalu. (Leicester i Southampton tek sada igraju međusobno u drugom polufinalu)

Odigrali su Tuchelovi momci jednu od najboljih utakmica do sada, pogotovo ako se uzme u obzir da smo igrali protiv do sada najtežeg protivnika koji je bio izrazito favoriziran. Tuchel se samo nasmijao na titulu underdog-a te porazio i petog velikog trenera od kada je na plavoj klupi – već su poklekli Mourinho, Ancelotti, Klopp, Simeone dvaput i sada Guardiola, s tim da nismo primili nijedan gol u tih 6 utakmica! Apsolutno nevjerojatan podatak.

Konkretno ova utakmica ‘tek’ je 3. najbolja ocijenjena ove sezone (ukupna ocjena 1.94), ispred su još uvijek pobjede protiv Liverpoola (1.95) i Atletica (2.12). Međutim, oboren je all time rekord u najmanjoj razlici između najbolje i najlošije ocijenjenog startera! Dakle, ovo je utakmica u kojoj su u najvećoj mjeri do sada svi odigrali podjednako dobro. Razlika je samo 0.63 između Ziyecha i Jamesa, glatko oborivši rekord iz ovosezonskog gostovanja u Newcastleu (0.95 između Kantéa i Mounta).

Svi starteri dobili su makar vrlo dobru ocjenu (1.5+), a čak šestorica i odličnu (2.0+). To su veliki/mali Kanté (2.09) u sendviču među svom trojicom stopera – Rüdiger (2.06), T. Silva (2.15) i Azpilicueta (2.23), a za titulu CheCro igrača utakmice borili su se Mount (2.26) s vrhunskom predasistencijom za jedini gol na utakmici te strijelac Hakim Ziyech (2.28) koji je osim gola promašio još jednu vrhunsku prigodu, ali je zabio i jedan poništeni gol te sudjelovao u nekoliko odličnih akcija.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka