Chelsea FC 0-1 Porto FC | OCJENE

Chelsea FC 0-1 Porto FC |  OCJENE
15 travnja 19:13 2021

Chelsea se napokon vratio gdje pripada, u europsku elitu. Većina nas odrasla je gledajući našu veliku generaciju koja je od prve Abramovičeve sezone do našeg zadnjeg ulaska u polufinale 2014. navijala za plave u čak SEDAM polufinala u tih jedanaest godina. Bili smo mainstay završnice Lige prvaka, otprilike ono što je donedavno bio Real Madrid, koji je zadnje dvije sezone posrtao prije te runde, ali je prethodno zaredao čak osam polufinala za redom. U tome vjerojatno leži i glavni razlog zašto se Chelsea i Real nikada nisu susreli u Ligi prvaka, njihovi vrhunci su se jednostavno – mimoišli. Real je bio jak taman tamo do 2002/2003. kada smo se mi pojavili, a vratio se u vrh u ovih prethodnih nekoliko sezona kada mi nismo mogli proći niti osminu finala… Upravo oni naš su idući protivnik, tako da će biti zanimljivo kako će se naša mlada momčad u razvitku snaći protiv tako prekaljenih iskusnjara.

Što se ove utakmice tiče, nismo vidjeli ništa spektakularno. Tuchel je odlučio čuvati rezultat iz prvog susreta, i u tome u velikoj mjeri uspio. Portov gol pao je tek u zadnjoj minuti utakmice, a prethodno se nismo niti malo oznojili. Pod tim mislim na nas, navijače, dok su naši plavci na terenu itekako odradili svoj posao. Tome svjedoči da su skoro svi starteri zaradili dobru ocjenu (1+) s izuzetkom netipično slabije partije Mounta (0.97) te nešto lošijeg Havertza (0.59) koji, čini se, gradi niz dobra-loša-dobra na svojoj novoj poziciji ‘devetke’. Što se mene tiče, potpisujem da tako i nastavi, to znači da će protiv Cityja kidati.

Na vrhu je bila borba između Jorginha (1.66) i Pulisica (1.62). Ipak, naš (povremeni) majstor sredine terena ovog puta je bio upravo to, kontrolirao je igru kako samo on to zna, a ovog puta je u svoj nastup unio čak 8 tackles (koji bi uopće bio prijevod?), što je zaista iznimna statistika. Kad smo kod statistika i rekorda, na Pulisicu je napravljeno čak 11 prekršaja, što je najveći broj još od Lea Messija kojeg je Mourinhov Real izmesario s jednako toliko prekršaja u polufinalu prije 10 godina. Nadajmo se da je Puly očvrsnio, neki od onih startova su bili zaista pregrubi…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka