Chelsea FC 0-0 Manchester United FC | KRAJ

Chelsea FC 0-0 Manchester United FC | KRAJ
28 veljače 19:13 2021

Načitali smo se o Tuchelovoj sposobnosti eksperimentiranja s početnim postavama i voljnosti rotiranja igrača, a danas je napravio jedno (zapravo dva) od najvećih iznenađenja do sada na plavoj klupi. Utakmicu su umjesto do sada standardnih Alonsa i Wernera započeli Chilwell i Ziyech, igrači koji su ponajviše od svih pali u sjenu dolaskom Tuchela na klupu. Osim toga, nagradio je Girouda za eurogol u Europi s još jednim startom, a u sredini je započeo i Kanté umjesto Jorginha. Istina, sve te rotacije zapravo imaju smisla kada se u obzir uzme širi kontekst, a to su 4 teške utakmice (Atletico, United, Liverpool, Everton) u manje od 2 tjedna.

Prvo poluvrijeme pokazalo je da United nije došao ‘parkirati autobus’ kao i svaki protivnik protiv kojeg je Tuchel do sada igrao. Dominacije posjedom na kakvu smo navikli nije bilo, što je možda dijelom (ili u potpunosti?) posljedica nedostatka Jorginha. Već na poluvremenu je Tuchel mijenjao, a još jednom je rano izvadio svog miljenika(?) Hudson-Odoija, umjesto koga je ušao James. Naknadno je CHO na klupi viđen s ledom iznad koljena… Je li došlo do ozljede?

U drugom poluvremenu je United, pak, odlučio prepustiti loptu, ali je istovremeno postao i opasniji. Srećom, nijedan od njihovih nekoliko pokušaja nije pretvoren u gol, a isto nije uspjelo ni našima. Nisu pomogli ni ulasci Wernera i Pulisica, naša neefikasnost ispred gola se nastavlja…

Šteta. Bila je ovo vrhunska prilika za smanjiti zaostatak za Unitedom na samo 3 boda, pravi TOP 4 six pointer. Umjesto toga, sada smo na 5. mjestu s -6 (United), -5 (Leicester) te -1 (West Ham). Next up – Liverpool na bivšoj tvrđavi Anfield u četvrtak.

OCJENJIVANJE IGRAČA

-3 = očajan
-2 = vrlo loš
-1 = loš
0 = ni dobar ni loš
1 = dobar
2 = vrlo dobar / odličan
3 = fantastičan

No Fields Found.


Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka