Everton (1-3) & Lille (2-1) | OCJENE

Everton (1-3) & Lille (2-1) | OCJENE
11 prosinca 21:34 2019

Donosimo dva seta ocjena odjednom, s dva oprečna rezultata. Počinjemo s lošijim ‘vijestima’, porazom od Evertona:

U crnilu (ilitiga crvenilu) ovog poraza ističe se jedna svijetla (zelena) točka – veliki Mateo Kovačić (2.08). Postao je treći put CheCro igrač utakmice u samo četiri utakmice i sada ga već opravdano možemo nazivati (za sada) našim igračem sezone. Što se ukupne ocjene za sezonu tiče, tu ipak kaska za Rüdigerom (koji ima samo dvije odigrane utakmice) te Kantéom koji mu je i prvi pratitelj u ovoj utakmici, te jedini drugi igrač s pozitivnom ocjenom (0.50). Tu dolazimo do niza (negativnih) rekorda oborenih ovim setom ocjena:

  • Najveća razlika između prvog i sljedećeg najbolje ocijenjenog igrača – 1.58 između Kovačića i Kantea. (all time rekord)
  • Najviše negativno ocijenjenih igrača, 11. (ove sezone)
  • Najviše igrača ispod -2.0, dvojica – Andreas Christensen (-2.05) i Kepa Arrizabalaga (-2.20)… (ove sezone)
  • Najlošija prosječna ocjena utakmice, -0.78. (ove sezone)

***

Sada na dobre ‘vijesti’, pobjedu protiv Lillea kojom smo se kvalificirali u osminu finala Lige prvaka:

CheCro igrač utakmice je po četvrti put N’Golo Kanté (2.32), čime se po broju tih titula izjednačio s Kovačićem, a približio Abrahamu koji je trenutno na vrhu s 5. Isti taj Abraham (2.00) također je iznad odličnih 2, kao i Azpilicueta (2.23), a oboje su to zaslužili pogotcima kojima smo osigurali prolaz.

Svi preostali starteri, izuzev jednog, a uključujući povratnika Rüdigera (1.77) ostvarili su vrlo dobre ocjene (1.49+). Taj jedan je Kepa (0.73), koji nikako da ponovno zadobije povjerenje navijača… Zamjene, obzirom da nisu imale vremena za bolju ocjenu, su ocijenjene i niže od Kepe, ali svi pozitivno.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka