Manchester City FC 2-1 Chelsea FC | OCJENE

Manchester City FC 2-1 Chelsea FC | OCJENE
26 studenoga 17:39 2019

Zaustavljen je naš pobjednički niz u ligi, a za to praktički nije bilo manje bolnog mjesta – poraz u gostima kod uzastopnog prvaka zaista nije tragedija, a to se očituje i u prosječnog ocjeni ekipe (0.64) koja je netipično visoka za poraz. Mogla je biti i puno viša, da je nastavljena igra iz prvih 25 minuta, ali dobro. Imamo i dva istaknuta igrača:

N’Golo Kanté (2.33) nije puno igrao ove sezone, ali kada je igrao, bio je zvijer, pa tako i u subotu. Od osam odigranih utakmica, ovo mu je treća titula CheCro igrača utakmice, a još je dvaput bio drugi najbolji. Kada smo kod drugog mjesta, tu je još jednom Mateo Kovačić (1.86), po treći put ove sezone. Ovaj dvojac znatno je izdvojen od odstatka momčadi, a to su primarno zaslužili jedinim našim golom kojeg je briljantno asistirao Kovačić, a Kanté dovršio u maniri rasnog strijelca.

Nitko drugi nije se popeo iznad 1, a (neočekivano) prednjači kapetan Azpilicueta (0.99). Iza njega je Zouma (0.87) koji je već četvrtu utakmicu za redom bolje ocijenjen od Tomorija (0.62). Tu je i James (0.85) koji je još jednom ušao u igru te donio živost na desnoj strani, iako ovog puta bez većeg učinka. Mount (0.71) nije bio loš u tek drugom ulasku s klupe ove sezone, a krila Willian (0.66) i Pulisic (0.54) potpuno su se izgasila nakon izvrsnog početka.

To je bilo čak sedmero igrača u neimpresivnom rasponu od 0.5 do 1.0, a sada slijede najgora petorka. Samo dvoje se spasilo minusa, a to su zamijenjeni Jorginho (0.14) koji je izgubio previše lopti u sredini te Abraham (0.05) koji se nije iskazao u velikoj utakmici. Ispod nule su zamjena Batshuayi (-0.47), sada već zabrinjavajuće loši Kepa (-0.79) te, za promjenu, Emerson (-0.87). Ovo je brazilskom Talijanu prvi put da završava na dnu po ocjenama, takvo što smo navikli od njegovog konkurenta, Alonsa. Nažalost, zasluženo, oba primljena gola došla su preko njegove strane, a spiskao je i dvije dobre prilike u napadu…Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka