Chelsea FC 0-1 Valencia CF | OCJENE

Chelsea FC 0-1 Valencia CF | OCJENE
19 rujna 15:55 2019

Povratak Lige prvaka na Bridge nije prošao po planu. Valencia je otišla sa sva tri boda, a Lampard još nema pobjedu kod kuće… Nije to realno obzirom na utakmicu koju smo gledali, ali to je nogomet. Sad ćemo se morati vaditi protiv Lillea i Ajaxa.

U gužvi na ‘vrhu’ (nitko iznad 1), Fikayo Tomori (0.94) se neočekivano izdigao kao CheCro igrač utakmice. Nakon što je u prošloj utakmici zabio prvi gol za Chelsea, sad je i po prvi put MotM. Barem nešto pozitivno. Kakvi su ostali bili, govori činjenica da je Mason Mount (0.88) u svojih 16 minuta prije ozljede ostvario drugu najbolju ocjenu… Nešto iznad solidnih Jorginha (0.87) i Matea Kovačića (0.75).

Alonso (0.54) i Willian (0.46) su ostvarili donekle neloše ocjene, dok su se još samo tri igrača spasila minusa. Abraham (0.26) nažalost nije nastavio niz zabijanja, tako da još čekamo njegov doprinos u nekoj iole težoj utakmici, a tu su još i preostala dva stopera, Zouma (0.13) i Christensen (0.08).

Kapetan Azpilicueta (-0.21) je sada već stvorio stalan obrazac – jednu je utakmicu negativno, a sljedeću pozitivno ocijenjen. S druge strane, mora mu se priznati da nije bio toliko loš na ofenzivnoj poziciji desnog wing beka kao što bi to mogli od njega očekivati… Čak je u jednom navratu netipično dobro nabacio!

Giroud (-0.24) se u svojih 15ak minuta neznatno usmjerio ka negativi, dok je Kepa (-0.55) ipak mogao bolje reagirati u jednom od dva udarca na vrata koji je Valencia imala… Duboko u minusu je Pedro (-1.12) koji je ušao umjesto Mounta na početku utakmice. Ukratko, šteta što je na klupi ostao Pulisic.

I na samom dnu, naravno, Ross Barkley (-2.45). Opći dojam je bio da samouvjereno i bahato odbija molbe svojih suigrača da preuzmu izvođenje tog kobnog jedanaesterca, zbog čega je kažnjen ovako niskom ocjenom… Na kraju je ispalo da je to ipak bio dogovor, što -2.45 čini prestrogim. Svakome se može dogoditi da promaši jedanaesterac, pa čak i Lampardu. Najlošija je ovo ocjena ove sezone, niža čak i od shitshowa Zoume na otvaranju sezone… Ali ipak nije oborila nijedan drugi rekord. Naime, prošle sezone je bilo nekoliko nižih ocjena, pa čak je i sam Barkley imao nižu, -2.66 na onom gostovanju protiv Cityja. All time rekord drži Alonso s -2.80 iz iste utakmice.



Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka