Chelsea FC 4-1 Arsenal FC | OCJENE

Chelsea FC 4-1 Arsenal FC | OCJENE
31 svibnja 16:23 2019

Evo nam i zadnjih ocjena ove sezone. Šećer na kraju, kako se kaže. Možda ne i najbolja utakmica sezone, ali svakako najbitnija, što je rezultiralo iznimnom prosječnom ocjenom od 2.03! Dakako, najviša je to cijele sezone, i teško da će se u budućnosti oboriti u nekim običnim utakmicama, morat će to opet biti nekakvo finale + gaženje mrskih rivala… Idealni uvjeti za ovakav set ocjena:

Čak devetorica iznad 2.0, što je također apsolutni rekord, oborivši petoricu iz sada već davne pobjede protiv Cityja.

Na vrhu tko drugi nego Eden Hazard. Zadnji put. Ove sezone je ukupno 15 puta bio CheCro igrač utakmice, dok se nitko drugi nije približio ni broju 10, jedini je iznad 1.5 za ukupnu ocjenu sezone, te je i po općem dojmu bio jednostavno – najbolji. Sada, čini se, odlazi, a u zadnjem nastupu nam je priredio asistenciju i dva gola da mu i oproštaj zapamtimo po dobrome…

Iza njega je veliki Olivier Giroud koji je (svojskom) golčinom glavom započeo bušenje (svog) Arsenala, a onda još dodao asistenciju te izborio penal. Ukupno je zabio 11 golova u ovosezonskoj Europskoj ligi te je osim medalje pobjednika kući ponio i zlatnu kopačku za najboljeg strijelca. Zaslužen novi ugovor!

Na postolju je još i naš Mateo Kovačić. Kakvu utakmicu je on odigrao… Njegovih trademark prodora kroz sredinu, koje smo ove sezone viđali svako neku utakmicu, u finalu je bilo jedno 6 ili 7. Potpuna dominacija nad veznim redom Arsenala, uz majstorsku predasistenciju za drugi gol. Priča se danas naveliko o produženju boravka na Bridgeu…

Slijede Emerson, Kanté i Pedro. Brazilac je u prvom poluvremenu u nekoliko navrata bio najopasniji pojedinac, a samo malo sreće mu je nedostajalo da i zabije u finalu. Kanté je bio Kanté, a Pedro je bio… pa, Pedro. Trčao, radio, ne uradio ništa, i onda odjednom zabio iz drugog plana. Klasik.

Cijeli ostatak obrane + golman nagurao se oko 2.0, od kojih je jedino David Luiz završio ispod te magične granice. Kepa je odradio ono malo što je morao (i primio raketu), a Christensen i Azpilicueta su oboje odigrali značajnu ulogu u limitiranju Arsenala na ‘ono malo’.

Još je samo jedan igrač iz startne postave završio ispod 2, a to je naravno super podcijenjeni i omraženi Jorginho. Svakako je zaslužio biti u jednoj od prethodnih skupina. Sve zamjene, Willian, Barkley i Zappacosta, završile su s ocjenama oko 1 jednostavno jer nisu imale vremena pokazati više od toga.

Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka