Chelsea FC 2-0 Tottenham Hotspur FC | OCJENE

Chelsea FC 2-0 Tottenham Hotspur FC | OCJENE
01 ožujka 16:58 2019

Nakon niza razočaravajućih rezultata, Chelsea je napokon uspio postići jedan dobar, nadajući se da nam upravo taj jedan treba da preokrenemo sezonu i usmjerimo ju na dobro.

Pobjeda protiv (možda i) najvećih rivala Spursa definitivno može biti jedan takav rezultat. Pogotovo s nula primljenih udaraca u okvir i praznom mrežom koja se nadovezuje na onu protiv najboljeg napada Europe u prethodnoj utakmici, istog onog koji nam je još nedavno ‘uvalio’ 6 golova.

Ocjene su, naravno, odlične, a drugi put za redom su se podijelile u 4 jasne kategorije. Dvoje iznad 2, petero vrlo dobrih u rasponu 1.5-2.0, šestero u ok rasponu 0.5-1.0, te jedan loš igrač oko nule.

Prva dvojica su Pedro i N’Golo Kanté. Našoj sedmici to je već treća ocjena iznad 2 za redom, što je ove sezone uspjelo samo Hazardu i Barkleyju. Pedru je, pak, ovo tek prva CheCro titula igrača utakmice ove sezone! Istini za volju, cijelu utakmicu je bio nevidljiv, ali onda je jednim briljantnim potezom riješio sve. Uvijek je bio match winner, nadajmo se da će to raditi češće.

Petero vrlo dobrih su, zahvaljujući besprijekornoj defenzivnoj partiji, 3 braniča (Azpilicueta, Rüdiger i Luiz), golman i – Naš Mateo Kovačić. Imao je par grešaka, ali je odigrao vrlo dobru partiju, potpuno zasjenivši neprepoznatljivog Jorginha. Caballero je startao prvi put u ligi ove sezone zbog gafa Kepe, a na kraju neočekivano nije imao posla.

Zadnji član obrane, Alonso, našao se ipak u ovoj idućoj kategoriji, malo ispod solidne ocjene 1. Olakšanje je znati da obrana u njegovom prisustvu ipak može ovako odigrati, pogotovo protiv jakog protivnika. U napadu nije ponudio ništa od značaja. Tu su još i Hazard i Higuaín koji nisu bili raspoloženi pa su tokom utakmice i zamijenjeni, kao i sve 3 zamjene Loftus-Cheek, Willian i Giroud koji se nisu stigli nametnuti za išta višu ocjenu.

Na dnu, Jorginho. Osobno sam #teamJorginho, ali ovog puta je definitivno zaslužio ovakvu, pa čak i nižu ocjenu. Njegova igra, pogotovo u prvom poluvremenu, bila je očajna čak i u segmentima u kojima smo se navikli da se na njega možemo osloniti – Gubio je lopte, slao kriva dodavanja i općenito bio nepouzdan u posjedu.Hej, čitatelju! Ovaj tekst, kao i svi ostali na portalu chelseacroatia.com, autorsko su djelo volonterskog uredničkog tima članova službeno priznate Udruge navijača Chelsea FC Hrvatska.

Sami financiramo hosting web stranice, kao i sve ostale troškove osnovnog funkcioniranja udruge – podrži naš rad učlanjenjem u udrugu simboličnom sezonskom članarinom kojom, uz postajanje dijelom najveće zajednice Chelseajevih navijača u regiji, dobivaš i ekskluzivni članski paket uz sva ostala prava i pogodnosti!

KAKO SE UČLANITI?

Odlasci na utakmice, razna događanja, nagradne igre i mogućnost aktivnog sudjelovanja su udaljeni samo par klikova mišem – vidimo se!

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka