Chelsea FC 1-0 AFC Bournemouth | OCJENE

Chelsea FC 1-0 AFC Bournemouth | OCJENE
21 prosinca 20:12 2018

Tko bi po rezultatu, i činjenici da je jedini gol postignut tek u 84. minuti, rekao da je Chelsea (makar po ocjenama) odigrao jednu od boljih utakmica ove sezone? Prosječna ocjena je visokih 1.55, što je 4. najviša do sada, nakon utakmica protiv Cityja, Burnleya i PAOK-a kod kuće.

Na vrhu imamo trojicu s ocjenama 2.0+. Eden Hazard je kasnim ulaskom i sretnim golom ‘ukrao’ igrača utakmice Loftus-Cheeku koji je od početka do kraja odigrao izvrsno. Belgijac je sada povećao prednost u broju CheCro MotM award-ova – Sada je na osmoj, dok je RLC na četiri. Njih dvoje su također i dva ukupno najbolje ocijenjena igrača ove sezone. Treći u ovoj utakmici je Kepa, koji je to zaslužio solidnim obranama u onim rijetkim prilikama gostiju.

Čak šestero igrača nalazi se u vrlo dobrom rasponu, 1.5-2.0. Redom su to Kovačić, Emerson, Azpilicueta, Rüdiger, zamjena Pedro i Christensen. Kovačić je započeo na desnoj strani i izvrsno se nadopunjavao s Loftus-Cheekom, čime nam je ta strana po prvi put ove sezone izgledala značajno opasno. Emerson nastavlja raditi pritisak na Sarrija, a Christensen je po prvi puta u dugo vremena odigrao dobru i sigurnu utakmicu.

Nešto lošiji bio je Fàbregas, a ispod 1.0 nalaze se još lošiji Giroud, Barkley i Willian te zamjena Luiz. Francuz Sarriju samo potvrđuje da treba nastaviti igrati bez napadača, dok su Barkleya u borbi za startno mjesto definitivno prestigli i Kovačić i RLC. Sreća njegova što se Loftus-Cheeku otkrio talent za igru na krilu… Što se tiče Brazilaca, Luiz je odigrao tek zadnjih 10 minuta pa mu je ocjena i razumljiva, dok se Willian nakon par dobrih utakmica vratio u svoje prosječno bljedilo.

 

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka