Rudiger objasnio kako je “zastrašujući” i “ludi” Sarri motivirao momčad za Man City

Rudiger objasnio kako je “zastrašujući” i “ludi” Sarri motivirao momčad za Man City
10 prosinca 23:54 2018

Kao navijači Chelseaja navikli smo već na bespoštedne trenere koji nemaju dlake na jeziku. Od Mourinha kroz dva mandata, do Contea iz nedavnih, vrlo turbulentnih sezona.

No, je li vam se činilo da je i Sarri takav? Ja nisam znao što da mislim, ali… sva sreća, Rudiger je tu da nam pojasni o kakvom odnosu se radi.

Kao što znamo, rezultat protiv Wolverhamptona bio je katastrofalan, a nakon njega nije moglo slijediti ništa lijepo:

“Nakon utakmice protiv Wolvesa, bio je zastrašujuć,” rekao je. “Potpuno je poludio. Ali to je u redu, jer nismo smjeli izgubiti tu utakmicu.”

I dok je svima bilo jasno kako se situacija mora popraviti, pravi kvalitetan rad nastupio je u naredna dva dana. Momčad je radila na formaciji s lažnom devetkom, koja se pokazala ključnom u trijumfu nad Cityjem.

Ipak, još većim problemom se činio mentalni dio jer je momčad od nepobjeđenih došla do dva poraza u samo tri utakmcie.

“Dan nakon Wolvesa bio je vrlo smiren i staložen,” dodao je Rudiger. “Pričao je s nama i uvjerio nas da moramo vjerovati u sebe. Htio je da protiv Cityja idemo po pobjedu.”

Nije li to sjajno? Osobno, doživljavao sam Sarrija kao taktički prekaljenog trenera, ali nikad nisam mislio da ima i ovakvu stranu. Pokazao je što može i sa strane man managmenta, u trenutku kada je to najviše trebalo. Ne želim ni zamišljati što bi se dogodilo da smo nakon dva poraza pretrpjeli i treći.

Na ovaj način momčad je podignuta, igračima je vraćeno samopouzdanje i sada znaju da se ne smiju bojati nikoga. Bravo Sarri!

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Angjić

'Editor en Jefe'. 'Musculo Grande'. 'Cerebro Inteligente'. Alfa (Romeo) i (Opel) Omega. Pravi reda u Udruzi, a i oko nje. Otrov za žene, žene ni za lijek. Prešao dugi i trnovit put od nabildanog novinarskog diletanta do nabildanog novinarskog profesionalca. Neki nesretnik se jednom drznuo reći da je Udruga njegova 'privatna prčija'. Istoga je promptno progutao mrak. On ne prijeti, on samo prijeko gleda...

Vidi Više Članaka