Luizu produljenje ugovora?

Luizu produljenje ugovora?
03 listopada 12:32 2018

31-godišnjaku koji se vratio prije 2 godine iz PSG-a, ugovor je pred istekom, a prema nekim izvorima klub mu je spreman ponuditi produljenje ugovora.

S obzirom da je prešao 30-tu vjerojatno mu neće biti ponuđeno ništa više od jednogodišnjeg ugovora ako malo bolje pogledamo unazad i “nepisanu” klupsku politiku.

Giroud je u siječnju dobio produljenje na 18 mjeseci što ga čini jedinom iznimkom.

Razloge možemo samo nagađati. Neki izvori tvrde da ga klub ne želi pustiti kao slobodnog igrača, ali velika vjerojatnost i činjenica u koju i sam vjerujem je njegov odnos s novim trenerom.

Da ga je klub htio “unovčiti” napravio bi to tijekom ljetnog prijelaznog roka u kojem je bilo puno prilika. Ali, Luiz je ostao i sada je sretan (pogotovo nakon Conteovog odlaska) jer sada igra za trenera s kojim dijeli ne samo nogometnu filozofiju, nego i životnu. Lako je vidjeti nastavak dobrog odnosa čak i nakon ove sezone.

“Tijekom prvog tjedna razgovarao sam s trenerom. Rekao sam mu da ću naporno raditi i pokazati da sam spreman i želim igrati u njegovoj momčadi.”

“Imao sam dvije ponude, ali sam rekao da želim ostati. Da li bi otišao da je Conte ostao? Svakako.”

“Klub je doveo novog trenera i ja sam ga pokušao uvjeriti da želim ostati. Sada igram i uživam za razliku od prošle sezone i posljednjih 6 mjeseci pod Conteom.”

“Sarri je ljudsko biće i želi da uživamo igrajući nogomet i to ponavlja svaki dan.”

Chelsea je tražio centralnog braniča ljetos jer smo na toj poziciji dosta tanki ako pogledamo Garyja Cahilla (koji je već zašao u godine isto kao i Luiz s tim da se baš ne uklapa u Sarrismo) i Christensena (koji je još uvijek sklon pogreškama). Logično je da smo tražili igrača koji bi se uklopio u nogometnu filozofiju novog trenera.

Zadržavanje Luiza se za sada čini kao dobar potez s obzirom da je Cahill već izrazio želju za odlaskom u siječnju. Želi igrati u prvoj momčadi, ali vjerujem da klubu nije u interesu izgubiti dva iskusna centralna braniča istovremeno.

Sarri je htio kupiti mlađeg igrača tijekom prijelaznog roka, ali je Chelsea propustio priliku dovesti Daniela Ruganija nakon što je klub odlučio da ipak nije na prodaju.

Do sljedećeg ljeta imamo vremena i priliku da dovedemo kvalitetne igrače ako bude bilo potrebno. Sarri će svakako morati imati otvorene opcije za dovođenje mlađih kvalitetnih centralnih braniča ili u siječnju ili tijekom ljetnog prijelaznog roka.

Zadržavanje Luiza mi se čini kao prioritet bez obzira na politiku kluba koja je već odavno poznata prema igračima starijima od 30 godina.

Sarri je izjavio: “Kad sam stigao u klub odmah sam imao osjećaj da je jako dobar igrač i da će dobro uklopiti u moj stil nogometa jer je izuzetno dobar tehničar.”

“Cijenim njegove osobine kao čovjeka. Bolji je nego što sam prije mislio.”

Startao Luiz ili ne, izgleda da ima jako dobar odnos sa Sarrijem i očito je i klub prepoznao ovaj odnos i želi ga zadržati barem još jednu sezonu.

 

 

Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Marin Markotić

Vidi Više Članaka