Chelsea FC 2 – 0 Bournemouth AFC (Ocjene igrača)

Chelsea FC 2 – 0 Bournemouth AFC (Ocjene igrača)
02 rujna 13:20 2018

Chelsea je jučer nastavio u istome tonu. Što po dobrome, što po lošemu.

Opet je tu bio ogroman posjed, puno dobre kombinatorike i akcija, opet manjak oštrine u napadu i opet dosta nesigurnosti u obrani. Čini se da, s kojim god manjim protivnikom Chelsea od sad bude igrao, isti će se potpuno zatvoriti i čekati svoju priliku iz kontre ili prekida. No, možemo li ih kriviti?

Nadigravati se s našim igračima i raditi neki visoki pressing nema prevelikog smisla, jer je jasno da će kad-tad posustati, a Luiz, Alonso i neiskusni Kepa će samo čekati u obrani da iz par prilika protivnika nešto i prime.

Vezni red, s druge strane, izgleda sve bolje i bolje, a Pedro je neizostavni kotačić naše momčadi, što su ocjene i potvrdile:

Eden Hazard je očekivano po drugi put najbolje ocjenjeni naš igrač – vrijedan pogodak i puno dobrih prodora i kreirane opasnosti bili su presudni. Osim pogotka na pladnju je Luizu dao priliku, a Brazilac pucao u stativu. Nakon njega postavio se odmah naš spasitelj. Pedro je zabio vrlo vrijedan pogodak kojim je načeo čvrstog protivnika, a osim njega je bio čisto solidan. Ipak, dovoljno za vrlo visoku ocjenu.

Nakon najbolje ocjenjenih tu je trojac Kante, Alonso i Kovačić. Kante mi se činio pametniji u obrani nego prošlih utakmica, uz njegov klasični doprinos vanzemaljske energije, Kovačić je pokazao više hrabrosti u prodorima kroz sredinu i odlično se nadovezivao sa suigračima, a Alonso opet napravio dar-mar u napadu te upisao asistenciju. Čini se kako ne može stati s punjenjem statistike pa iako nekad možda i ne odigra na zavidnom nivou, uvijek da svoj doprinos direktno u nekome od pogodaka.

Azpi, Jorginho i Rudiger su, rekao bih, već klasično dobri. Jorginho nekako svaku utkamicu odradi na istoj razini, svi znamo što možemo očekivati od njega i to što radi radi sjajno. Njegova ocjena ne ovisi puno o zabijenom pogotku ili primljenom. Azpi i Rudi solidni u obrani što nam puno znači. U blizinu spomenutih ugurali su se Loftus-Cheek koji je izgledao dosta oštar u tih 15 minuta provedenih na terenu, kao i Giroud koji je bio pravo osvježenje – odmah pri ulasku osvojio je nekoliko fizičkih duela s protivnicima.

Na samome dnu stara ekipa, u koju se ovoga puta uključio i Willian. Pitam se zašto su Willian i Morata uopće započinjali ovu utakmicu. Stvar je zapravo vrlo jednostavna – ni Giroud ni Morata nisu vrsni strijelci, ali Giroud je puno bolji protiv zatvorenih protivnika, dakle protiv velike većine, barem što se tiče osvajanja duela i sudjelovanja u igri. Willian pak s druge strane treba preseliti na klupu jer je uz Hazarda i Kovačića redundantan. Obojica nude kvalitete koje ima Brazilac, samo to rade na višem nivou. Uzevši u obzir i to da je Pedro puno bolji strijelac od Williana, a imamo manjak istih u momčadi, jedino što ima logike je da Pedro uz Girouda započinje utakmicu. Dakle Willian potpuno zasluženo s nižom ocjenom, a Moratina ocjena je žrtva što njegove nemogućnosti da igra protiv bunkera jer nije tako snažan, što toga što stvarno nije dobro reagirao ni u prilikama koje je imao, a i toga što je ne zubu navijača već duže vrijeme pa ga nemilice kažnjavaju i kad igra puno bolje od ovoga.

Ostatak te ekipe je u obrani, Luiz je klasično opet imao par trenutaka dekoncentracije, a Kepa se činio nesiguran kod čišćenja visokih lopti, a ni ispucavanja mu nisu bila najbolja. Tek je za vidjeti kako će se nositi s protivnikom koji će zapucati više puta po golu, ali za sada ne obećava previše.

 

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Martin Angjić

'Editor en Jefe'. 'Musculo Grande'. 'Cerebro Inteligente'. Alfa (Romeo) i (Opel) Omega. Pravi reda u Udruzi, a i oko nje. Otrov za žene, žene ni za lijek. Prešao dugi i trnovit put od nabildanog novinarskog diletanta do nabildanog novinarskog profesionalca. Neki nesretnik se jednom drznuo reći da je Udruga njegova 'privatna prčija'. Istoga je promptno progutao mrak. On ne prijeti, on samo prijeko gleda...

Vidi Više Članaka