Prijateljstvo dvaju trenera danas će biti testirano na Wembleyu

Prijateljstvo dvaju trenera danas će biti testirano na Wembleyu
05 kolovoza 09:46 2018

Chelseajevi prethodni treneri nisu baš bili poznati po zbližavanju s “neprijateljem”. 

Jedan od njih je zapravo poznat upravo po suprotnom i retorici “ja/mi protiv cijeloga svijeta” što se sada može vidjeti u Manchester Unitedu. Conte se s druge strane nije dao često isprovocirati, osim što mu se Mourinho uspio uvući pod kožu i uvijek je imao poštovanje drugih trenera, ali se nije trudio dalje od toga.

Naravno, nije da je nešto pogrešno u vezi toga. Netko će reći, nogomet bi ionako trebao biti igra prijateljskih namjera. No, na terenu je uvijek dosta drame tako da je ova izvan njega nepotrebna.

Novom treneru Plavaca nastup na “dramskoj sceni” nije strana pojava jer ga recimo Roberto Mancini sigurno neće zvati na večeru u neko skorije vrijeme. Ima reputaciju “pustinjaka” ali vrlo dobar odnos s Guardiolom i ako već planirate stvoriti prijateljstvo, najbolje je početi na samom vrhu.

Početak priče Sarri-Guardiola započeo je još kada je Sarrijev Napoli impresionirao Guardiolu u Ligi prvaka.

“Suočili smo se s jednim od najboljih protivnika u mojoj karijeri, možda i najboljim. To je jedna od pobjeda s kojom se najviše ponosim u svojoj karijeri.”: izjavio je Pep.

City je možda pobijedio, ali Pep je smatrao Napoli jednom od najbolji i najtežih momčadi protiv kojih je igrao.

“Suočit ćemo se momčadi koju predvodi trener koji je igrao najbolji nogomet u Italiji. Ne govorim o pobjedi i osvajanju trofeja. Jednostavno volim gledati momčadi koje žele igrati nogomet.”

“Italija koja je poznata po obrambenom nogometu, Napoli je igrao na 40 metara od svoga gola. Nešto slično kao Arrigo Sacchi jednom u Milanu. S loptom su fantastični. Za mene su oni jedna od tri najbolja tima u Europi.”

Legendarni Arrigo Sacchi je služio kao mentor i inspiracija mnogim generacijama i menadžerima i zahvaljujući njemu današnji odnos dvaju protagonista je stvarno možemo reći prerastao u prijateljstvo.

Njih trojica su u lipnju bili i na večeri i “izmijenili koju” što je možda od velikog utjecaja na promjene koje će se dogoditi u Chelseaju.

“To je bila jedna vrlo zanimljiva večera. Slušati Arriga je uvijek nešto posebno.”

“Guardiola je rekao da je u Engleskoj vrlo teško. Razina na kojoj se igra je vrlo visoka. Rekao da je nogomet kao nogomet svuda isti, ali pruži li mi se prilika doći u Englesku, moram je prihvatiti. Svaki trener u ovom trenutku želi raditi ovdje jer je Premier liga najbolja na svijetu.”

Guardiola je sretan što je Sarri prihvatio njegov savjet i poziv Chelseaja koliko god se on dugo odgađao.

“Sretan sam što je trener poput njega došao u Premier ligu. Od njega ću svakako puno naučiti tijekom naših dvoboja. Ne samo ja, svi ćemo napredovati zbog njegove nogometne filozofije i njegovih ideja.”

“Gledao sam sve tri utakmice Chelseaja u predsezoni i uspio je. Uspio je u tako kratkom vremenu postići da njegova momčad igra njegov nogomet. Naravno, trebat će vremena da se sve posloži, ali njegove su ideje već tu i nadam se dobroj utakmici danas. Chelsea je uvijek veliki protivnik, s Conteom prije i sada s Mauriziom.”

“Način na koji njegova momčad igra je savršena za engleski nogomet. Sretan sam što je odlučio doći.”

Maurizio je svjestan da su rezultati od velike važnosti ako želi duži boravak na otoku.

“Mislim da je vrlo važno započeti sezonu s pobjedom i trofejom. To je vrlo veliki iskorak kako za mene tako i za momčad.”

“Ako želim ostati 10 godina onda moramo pobjeđivati. Naravno da sve ovisi o klubu, ali ja želim ovdje ostati jako dugo.”

Današnji dvoboj će biti vrlo zanimljiv upravo iz ovih razloga. Ovaj dvojac već u samom startu iskazuje poštovanje jedan prema drugome i dijele sličnu nogometnu filozofiju i ideje.

Bit će jako zanimljivo vidjeti kako će se sve to prenijeti i odvijati na terenu.

Kako god bilo, za nas je bitno da u ovu sezonu krenemo s pobjedom i trofejem. To nam je prijeko potrebno s obzirom na drame i sve negativne stvari kroz koje klub prolazi posljednjih nekoliko godina.

Sretno danas momci i idemo po pobjedu!

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Marin Markotić

Vidi Više Članaka