Christensen: “Luiz mi je potpora u svemu”

Christensen: “Luiz mi je potpora u svemu”
01 veljače 10:09 2018

Prije nesretne ozljede jučer, Andreas Christensen je dao poprilično velik intervju za Daily Mail.

Težina njegove ozljede još nije poznata, ali nadamo se da nije ništa ozbiljno.

Slijedeći korake bivših Chelseajevih “vojnika s posudbe”, Courtoisa, Mosesa, Christensen je napravio odličnu tranziciju nakon svoje dvogodišnje posudbe iz Borussije Mönchengladbach u Chelsea.

Već je ostavio odličan dojam nakon 18 odigranih susreta u Premier ligi gotovo bez ijedne pogreške.

Njegova brza prilagodba nije odraz samo njegovog talenta i sposobnosti nego i zasluga njegovih suigrača i trenerskog osoblja.

Najveće zasluge pridaje brazilcu Davidu Luizu, veteranu Chelseaja koji je sada njegova zamjena i čini sve što je moguće kako bi pomogao momčadi.

“David olakšava situaciju svima. Sličan je Johnu Terryju.”

“Jednom od mojih prvih dana ovdje, David je bio tu i htio sam se fotografirati s njim, napravio je čudnu facu prije slikanja. I dan danas je takav. On je velik karakter. Osjećate njegovu dobru vibru i želju za uspjehom.”

“On mi puno pomogao otkad sam se vratio s posudbe. On želi najbolje za klub i svima u njemu. On je jednostavno takav.”

Bez obzira što god se kritično dogodilo u njegovoj karijeri, Christensen ima našu potporu, nadamo se u još puno nadolazećih godina u Chelseaju.

Naravno, to je došlo zahvaljujući njegovom mentoru Luizu koji trenutno i nije baš u idealnoj situaciji jer svi znamo koliko je teško igraču koji nema redovnu minutažu.

“Ne razmišljamo o takvim stvarima. Ja igram i dajem najbolje od sebe svaku utakmicu kako bi zadržao mjesto u prvoj momčadi. S druge strane on isto pokušava dati sve od sebe kako bi igrao što više.”

“Ne mislim da itko želi odmarati. Uvijek svi imamo želju igrati. Ponekad se osjećate iscrpljeno, ali svejedno želite igrati.”

Prije dolaska na Cobham, Christensen je proveo svoje prve godine nogometne karijere u danskom Brondbyju. No, obiteljska veza potječe iz ranijih dana, kada je njegov otac Sten izabran da “uskoči u cipele” legendarnog Petera Schmeichela nakon što je otišao u Manchester United.

Na samom početku njegove karijere, Andreas je imao oca za trenera koji je za njega stvorio klub jer ga nije imao u blizini. Iako možda nema temperament kao otac, dodatan pritisak i “povici” iz kuće pomogli su mu u razvoju.

“Temperament mog oca je poprilično jak. Bio je vratar, pomalo lud, a ja sam više na majku, smireniji. Prestao je igrati kad sam se rodio i nikad ga poslije toga nisam vidio kako igra, ali mislim da je bio poprilično dobar.”

“Kada je Peter Schmeichel otišao u United, Brondby je doveo moga oca kao zamjenu. Velika uloga za njega. Uvijek je igrao u najboljoj ligi u Danskoj. Zato smatram da je bio dobar i bilo je lijepo odrasti uz njega kao trenera.”

“Osnovao je lokalni klub jer nismo imali drugu priliku i mogućnosti. Uvijek sam igrao sa starijima od sebe sve do svoje 17-te godine.”

“Definitivno je bio stroži prema meni nego prema ostalima. I tek kad bi došli kući znao mi je reći neke stvari koje nije htio pred drugima.”

“Tako sam i odrastao, ne uz nekakav pritisak što je moj otac trener, nego uz potporu i trud da mi uvijek učini sve zanimljivim što je uvelike utjecalo na moj razvoj i karijeru.”

Christensen je napustio Chelsea kao mlada nada kluba i vratio se nakon dvije godine kao profesionalac. Iako je ovo bilo  za očekivati, zasigurno se nismo mogli nadati da će se probiti do prve momčadi.

“Bilo je puno priča kada sam otišao. Moglo se osjetiti da ljudi pričaju da si jedan od onih koji će se vratiti i uspjeti.”

“Bilo je i pritiska oko povratka kojeg sam tada osjetio. Uvijek sam vjerovao da ću moći pokazati ono što znam i da sam vrijedan igre u prvoj momčadi.”

Nakon odlaska u Borussiju nije bilo baš obećavajuće da bi se mogao vratiti i napraviti nešto u našoj “svlačionici”. Svejedno, Christensen je pokazao da je sposoban nositi se s težinom i veličinom igranja u klubu velikom poput Chelseaja.

“Mislim da vam nitko ne može obećati da će te sigurno igrati. Ali, čini sve kako bi vam pomogli i pripremili vas za povratak.”

“Prije početka svake sezone dobijete priliku pokazati što znate i imate osjećaj da vas klub želi zadržati što vam podigne samopouzdanje i vjeru da to stvarno i možete napraviti.”

“Nikad se toga nisam bojao. Rekao sam sam sebi ako ne budem spreman nakon dvije godine, nikad neću ni biti.”

“Velik je to izazov za svakoga i mogu vam se samo otvoriti mogućnosti. Ako je dobijete ovdje, to znači borba za titule i to je ono što ja želim. Zato se i bori za igranje u velikom klubu.”

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Marin Markotić

Vidi Više Članaka