Conte: “Svaki igrač mi je važan”

Conte: “Svaki igrač mi je važan”
25 studenoga 09:35 2017

Današnji dvoboj je posebno zanimljiv jer ćemo vjerojatno imati priliku gledati dva najučinkovitija napadača u Premier ligi. Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da je za obojicu ovo početak u novim klubovima.

Alvaro Morata je u samom vrhu strijelaca (8 pogodaka i 4 asistencije), dok s druge strane imamo bivšeg Plavca, Mohameda Salaha, koji ove sezone igra u briljantnoj formi (9 pogodaka i 2 asistencije). Ako ne spomenemo Kanea, Lukakua i Agüera jedino tko im može parirati u kombinaciji pogodaka i asistencija je Leroy Sane (6 pogodaka i 6 asistencija).

Dosad smo imali priliku vidjeti oba aspekta Moratinih napadačkih sposobnosti posebno na utakmici protiv West Bromwicha i njegovu briljantnu asistenciju Hazardu za drugi pogodak. Antonio Conte svakako mora biti zadovoljan Moratinim učinkom u prva tri mjeseca ove sezone.

“Pokušati učiniti ono što želim i biti uključen u sve šanse koje se otvaraju je vrlo važno za napadača u našem sustavu igre. Zato je Morata vrlo važan za naš tim. Postizanje pogotka je jednako važno kao i sudjelovanje i pomaganje ostatku tima.”

“Za jednog napadača nije lako igrati u ovoj ligi jer je teška i vrlo različita u odnosu na ostale u kojima je igrao (Italija, Španjolska). Pokazao je veliku predanost i domišljatost i zato ne sumnjam da će se prilagoditi ovim uvjetima.”

“Salahov početak sezone je impresivan jer osim što postiže pogotke s druge strane puno pomaže ostatku tima”; priznao je Conte.

“Najvažnije je da se i Alvaro prilagodio impresivnim startom i na taj način pomogao cijelom timu.”

Morata se imao priliku odmarati tijekom tjedna i Conte ga nije koristio do 65. minute u Azerbajdžanu, ali vidljive su naznake da će Conte napraviti promjene u početnoj postavi protiv Liverpoola.

“Svaki igrač mi je vrlo važan”: dodao je Conte.

“Imamo 16 ‘starijih’ igrača i svaki od njih mi je važan jer teško rotirati momčad s obzirom da igramo svaka tri dana, a meni trebaju u najboljem fizičkom stanju da budu spremni igrati.”

“U posljednjoj utakmici sam rotirao momčad i vjerujem da ćemo i danas protiv Liverpoola morati napraviti isto jer je zaista nemoguće koristiti iste igrače svaka tri dana i održati isti intenzitet igre.”

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Marin Markotić

Vidi Više Članaka