Conte: “Ozljeda Kantea je težak udarac za nas, ali moramo se prilagoditi”

Conte: “Ozljeda Kantea je težak udarac za nas, ali moramo se prilagoditi”
13 listopada 22:48 2017

Glavna tema jučerašnje konferencije za novinare bile su ozljede, s tri igrača nedostupna za današnju utakmicu, ali trener je izjavio da je spreman na druge opcije kako ponovno imamo puno utakmica u kratkom vremenskom razmaku.

N’Golo Kante se ozlijedio dok je igrao za reprezentaciju, Alvaro Morata u utakmici protiv Manchester Cityja, a Danny Drinkwater je ozlijeđen još od rujna. Conte je donio novosti o svoj trojici.

“Momčadske novosti? Loše novosti! Kao što znate, imamo 3 ozlijeđena igrača,” rekao je Conte.

“Morata – nadam se da će se vratiti uskoro, za utakmicu protiv Rome. Drinkwater dobro napreduje, ali nije još spreman. S njim moramo biti strpljivi.”

“Zadnji na popisu je Kante. Sljedeći tjedan ćemo obaviti još jedan pregled da vidimo kako napreduje. Sigurno je problem s tetivom. Zadnji nalaz je pokazao da će izostajati 20 do 25 dana, ali moramo biti oprezni u ovoj situaciji. To je veliki gubitak za nas. Vrlo dobro znate važnost Kantea u našoj momčadi. Nemamo drugog igrača s takvim sposobnostima.”

“Trenutno nemamo sreće, najviše u sredini. Samo su Bakayoko i Fabregas dostupni.”

“Moramo igrati 7 utakmica u mjesec dana i moramo pronaći različita rješenja tijekom tog vremena: prebaciti neke braniče u sredinu, ili dati priliku mladim igračima kao što su [Kyle] Scott ili [Ethan] Ampadu.”

Conte je komentirao i nedavne glasine da želi napustiti Stamford Bridge i vratiti se u Italiju na kraju sezone.

“Već dva tjedna čitan pogrešne stvari. Dao sam izjavu prije dva tjedna i siguran sam da je krivo prevedena,” rekao je.

“U izjavi sam samo rekao da bih se jednog dana, u budućnosti, volio vratiti u Italiju. Jednog dana, u budućnosti. Ali znam svoju poziciju vrlo dobro. Imam dvogodišnji ugovor s Chelseajem, sretan sam što radim za ovaj klub, sretan sam što radim sa svojim igračima, volim raditi sa svojim igračima. Volim imati ovaj sjajan odnos s našim navijačima. Ne vidim nikakav problem.”

“Druga stvar koju bih volio razjasniti je moja obitelj. Oni žive ovdje sa mnom, ne u Italiji. Moja kćer pohađa školu ovdje u Cobhamu. Kada želite nešto napisati, važno je da to bude istina. Moja obitelj je ovdje, a ne u Italiji.

Trener je popričao s mladim Charlyjem Musondom u vezi njegove objave na Instagramu.

“Charly je shvatio svoju pogrešku. Mora nastaviti raditi marljivo da se poboljša. Radi vrlo dobro. Ne vidim problem s njim.”

“On mora biti fokusiran na teren, a ne na socijalne mreže. Rekao sam mu to. Moj zadatak je da mu pomognem pronaći pravi način, ne krivi.”

“Moramo biti fokusirani na trenutnu situaciju s njim. On je talentiran igrač, ima dobre šanse da postane važan igrač za Chelsea. U to sam siguran.”

“A ove sezone bi mogao imati dosta prilika za igrati. Imamo samo 3 ‘desetke’ – Hazarda, Williana i Pedra – obično samo dvije igraju. Ove sezone bi mogao pokazati da zaslužuje igrati.”

 

 

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Šimun Mihanović

Rođen Ljeta Gospodnjeg 1994. u Malom Mistu velikih talenata, široj javnosti poznatom kao Splitu gradu. Čistokrvni Poljičanin, iz loze Mihanovića, zvanih 'Knezovi'. (Na jedvite jade) završio Tehničku školu u Splitu, smjer Mehatronika. Trenutno student elektrotehnike na FESB-u, gdje uživa zvjezdani status. Otac mu je donio Drogbin dres iz Obale Bjelokosti (2005. godine), a on ga je, razočaran žarkim bojama istoga, obojao u plavo. Tako je počela njegova ljubavna priča s Chelseajem... U slobodno vrijeme igra CS:GO, WoT i Star Citizen, slaže makete, gleda (loše) filmove i čita knjige.

Vidi Više Članaka