Dasilva: “Želim utjecati na igru”

Dasilva: “Želim utjecati na igru”
11 listopada 21:29 2017

Jay Dasilva odrađuje svoju drugu posudbu u Charltonu, za kojeg je prvi put nastupio u siječnju prošle sezone. Jedan od članova Akademije koji ima puno trofeja uz svoje ime, je ponovno pozvan u Charlton nakon impresivne polusezone.

Zasad je bio u početnoj postavi svih utakmica osim jedne, kada je bio na reprezentacijskoj dužnosti. Lijevi bek je omiljen među navijačima, koji redovito ocjenjuju njegove nastupe nakon utakmica.

Nedavno je dao intervju za službenu stranicu Chelseaja, gdje je govorio o…

…razlogu povratka u Charlton te trenutnoj sezoni

“Prošle sezone nisam puno igrao, imao sam bolju minutažu tek pred kraj sezone. Odlučio sam se za povratak jer sam već bio upoznat s okolinom, a budući da je ovog puta na stolu bila cjelosezonska posudba, smatrao sam da imam dovoljno vremena za dokazivanje.”

“Zasad ide odlično, igram svaku utakmicu što mi je uveliko pomoglo u razvoju. Što se tiče rezultata, sezonu smo dobro započeli, a zatim je uslijedio kratak period bez pobjeda ali trenutno se nalazimo na poziciji koja vodi u doigravanje tako da smo zadovoljni.”

…usporedba League One s juniorskim ligama

“Najveća razlika je u intenzitetu. U League One je puno veća brzina igra, u nekim utakmicama ne prestanemo trčati. Tehnički gledano nema prevelike razlike, ali ovdje ima igrača koji su nekad igrali Premier ligu.”

“Igranje pred velikim brojem gledatelja je također osjetna razlika, ali svaki nogometaš to želi. Na početku vas iznenadi, ali kasnije uživate u tome. Imam dobar odnos s navijačima, koji su me prihvatili od početka te me stalno bodre. zahvalan sam im na tome.”

…igranju na lijevom beku

“Iako mi je glavna zadaća obrana, pokušavam se priključiti napadima što je više moguće. Cilj mi je utjecati čim više na igru, a stil igranja u Charltonu mi to dopušta.”

“Ima puno ubačaja u ovoj ligi te igranja s dugim dodavanjima, u obrani i u napadu. Puno borbe se vodi u zraku, trebate biti spremni nas sve.”

…odnosu mladosti i iskustva u Charltonu

“Omjer mladih i starijih igrača u Charltonu je odličan. Puno sam naučio od starijih, a oni su me prihvatili kao svojeg od prvog dana. Brzo sam se navikao na momčad jer ima puno igrača mojih godina. Odlično se slažemo.”

…osvajanju U-19 Europskog prvenstva s Engleskom

“Ponosan sam na svoju reprezentaciju. Bio je to trenutak za sjećanje. To je bio moj prvi trofej koji sam osvojio s Engleskom, a uz to sam bio kapetan. Bila mi je čast i ogromno iskustvo nastupati.”

“Tijekom ljeta juniori su pokazali kako ima pregršt talenta u Engleskoj, a pokazali smo i kako se možemo nositi s najboljim momčadima Europe i svijeta. Budućnost izgleda dobro za nas.”

…planovima do kraja sezone

“Osobno želim skupiti što je više moguće nastupa. Nastaviti učiti i skupljati iskustvo na seniorskoj razini. Što se momčadi tiče, nadam se da ćemo ostvariti promociju u Championship. To bi bio odličan pothvat za sve nas, pa i za mene osobno.”

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Mladen Flego

Rođen 1991. u Rijeci, nekom slučajnošću istog dana kada je Udruženje navijača Chelsea Hrvatska upisano u registar udruga Hrvatske 22 godine kasnije. Trenutno student elektrotehnike na Tehničkom fakultetu u Rijeci, svoju avanturu s Chelseajem je započeo "davne" 2001. Početna simpatija koja je prerasla u veliku ljubav kako su godine prolazile, a iz dana u dan nastavlja s rastom. Igrom sudbine, Flego postaje urednik na ovom portalu, nastavljajući sad malo bolju pisačku karijeru koju su dosad bilježile dvije započete, ali nikad dovršene knjige te tri bloga/foruma ugašena zbog autorove sve više prisutne lijenosti.

Vidi Više Članaka