KRAJ PRIJELAZNOG ROKA: Drinkwater i Zappacosta potpisali za Chelsea

KRAJ PRIJELAZNOG ROKA: Drinkwater i Zappacosta potpisali za Chelsea
01 rujna 11:29 2017

Prijelazni rok je završen i sada treba zbrojiti “štetu”. Ali, prvo detalji oko transfera, potpisivanja ugovora i dodijeljenih brojeva novopridošlim igračima u Chelsea.

Prvo su trebala biti trojica, ali Ross Barkley se predomislio iz razloga koji su samo njemu poznati.

Dva su ipak bolje nego nijedan? O ovome ćemo više u detaljnijoj analizi.

Danny Drinkwater je došao iz Leicester Cityja za odštetu od oko 38 milijuna eura i nosit će broj 6. Davide Zappacosta je iz Torina prešao za 25 milijuna eura i nosit će broj 21.

Prema ovome očito je kako Chelsea želi nadoknaditi odlazak Nemanje Matića i pojačati vezni red. Nadajmo se da je Drinkwater dorastao zadatku s obzirom na broj koji nosi (legende poput Ricarda Carvalha i Marcela Desaillyja). Pozitivno je što se će se Drinkwater pridružiti bivšem suigraču N’Golu Kantéu u veznom i redu što bi trebali olakšati posao Conteu.

S druge strane, većini naših navijača je Davide Zappacosta nepoznanica. Pomalo neočekivan transfer iz Serije A.

25-godišnjak je redovito nastupao za Torino nakon što je stigao iz Atalante u srpnju 2015. Iako mu je prirodna pozicija na desnom beku, može igrati i desnog veznog što bi trebalo olakšati njegovu prilagodbu u Conteovoj formaciji.

Vrlo je sličan Marcosu Alonsu. Obojica su poprilično visoki za tu poziciju u kombinaciji s impresivnim trkačkim sposobnostima. Zappacosta je poprilično dobar izvođač slobodnih udaraca i znatno je brži od Alonsa, ali morat će izboriti svoje mjesto u Conteovoj postavi.

 

 

 

 

 

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Marin Markotić

Vidi Više Članaka