Kenedy poslan kući nakon uvredljivih komentara u Kini

Kenedy poslan kući nakon uvredljivih komentara u Kini
25 srpnja 11:52 2017

Mladi krilni igrač Kenedy završio je svoju predsezonsku turneju u Aziji i poslan kući dva dana nakon što je objavio uvredljive komentare na svom Instagram računu.

Nakon što su objave obrisane, Chelsea je izdao službenu ispriku kao i sam Kenedy koji je napisao barem dvije-tri, ali s obzirom na okolnosti ovo može biti tek početak njegovih problema u klubu.

Prvi uvredljiv video koji je Kenedy objavio naslovljen je s “Porra china” što bi u prijevodu s portugalskog značilo “J….. Kina”, dok je s drugim pokazao očito “lijenog čuvara” naslonjenog na zid s natpisom Acorda porculan Vacilao ili “Probudi se lijena Kino”.

Nakon uvredljivih objava, Kenedy je reagirao isprikom: “Pozdrav prijatelji, samo želim reći da mi je žao ako se netko uvrijedio što sam koristio riječ “porra”, nije bilo rasistički, to je samo izraz, veliki zagrljaj”.

Kako je stvar brzo eskalirala, Ministarstvo vanjskih poslova je navelo kako će “pomno pratiti situaciju” s potencijalnom zabranom budućeg domaćinstva Chelseaju.

Navodno je bilo i prijedloga od strane kineskih vlasti da se povuku sve medijske priče i naslovi sa svih stranica i novinskih aplikacija povezanih s Chelseajem.

Ne samo da je zloupotrijebio svoje ime, nego i Chelseajevo, koji je kao klub izuzetno cijenjen u Kini. S time je narušio sve ono što je trebalo biti uspješan “predsezonski izlet” (na terenu i izvan terena).

Conte i momčad su sada u Singapuru, uoči utakmice s Bayernom rekao je: “Kenedy je shvatio da je napravio pogrešku i zasigurno mu je jako žao zbog toga”.

U ovom trenutku se očekuje kako bi Kenedy mogao na posudbu u neki drugi klub, ali ne bi bilo iznenađujuće ako Chelsea raskine ugovor s mladim igračem, iako se pretpostavljalo da bi se to već moglo i dogoditi.

Chelsea bi u tom slučaju ostao bez potencijalne zamjene za lijevo krilo što bi moglo rezultirati potragom za novim rješenjem za tu poziciju.

U svakom slučaju, nadajmo se da je Kenedy uistinu naučio iz svojih pogrešaka kao što je i naveo u svojim izjavama.

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Marin Markotić

Vidi Više Članaka