Je li Conte napokon uvjerio Abramoviča u veliku reizgradnju momčadi?

Je li Conte napokon uvjerio Abramoviča u veliku reizgradnju momčadi?
09 rujna 10:00 2016

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič i trener Plavaca Antonio Conte, kako pišu brojni mediji, došli su do zajedničkog rješenja kako od sadašnje momčadi, napraviti momčad koja može konkurirati za naslov Premier lige i Lige prvaka.

Možda Roman Abramovič postaje mekaniji i mudriji s godinama, definitivno bi trebao biti puno iskusniji po pitanju nogometnog znanja nego što je bio prije desetak godina kad je kupio Chelsea. Ili jednostavno ne želi da mu se ponovi još jedna loša sezona i upadne u dugogodišnje sivilo kao što se to dogodilo nekim klubovima u Premier ligi (čitaj Liverpool). Bez obzira na razlog, Abramovič i Conte rade zajedno da bi Chelsea vratili na pravi put. Takvo nešto nismo imali prilike vidjeti do sada u Chelseaju.

U dosadašnjim krizama, ali moramo priznati da nikada nisu ni bile ovako duboke i slojevite, Abramovič je uvijek stajao po strani ne miješajući se već dozvoljavajući stručnom stožeru da sam riješi probleme do određenoga roka – najčešće jednu i pol utakmicu, nakon čega bi došlo ono po čemu je i poznat – mijenjanju trenera kao sivih čarapa. Ovaj put, Rus je pokazao puno osobniji pristup u odnosu s menadžerom. The Times izvještava da su Abramovič i Conte razgovarali tijekom ručka tri uzastopna dana. Ne piše što su jeli.

Conte je izgleda uspio uvjeriti(čitaj hipnotizirati) Abramoviča da Jose Mourinho ipak nije bio toliko kriv koliko su krivi bili igrači što nisu uspjeli obraniti naslov. Conte vjeruje da su mnogi igrači bili na svom vrhuncu karijere u sezoni 2014/2015 te da je njihov pojedinačni pad rezultirao padom Chelsea. Jednostavno nisu bili u stanju ponoviti sezonu i odgovoriti na zahtjeve lige kao što je stručni stožer kao i svi ostali od njih očekivao. Isto tako smatra da igrači imaju prevelike lopate sa kojima su potkopali Mourinha (i njegove prethodnike) što je rezultiralo još lošijom igrom te dodalo još jedno ime na Chelseajevo groblje trenera. Conte je odlučio takav mentalitet igrača promijeniti zajedno sa svojom filozofijom. Rekao je za SkySports:

“Ako igrač nema dobar stav i ne trudi se dovoljno na treninzima te ima problema sa ponašanjem, ja ću ga radije ubiti nego imati 22 igrača, ako pak trener zatvori oči i ne želi reagirati na takvu stvar on će s vremenom izgubiti svlačionicu.”

Izgleda da je lopata sada u pravim rukama. Conte to sigurno može popraviti ako zadrži posao dovoljno dugo. Svećenik Abramovič je najveći krivac za takav stav koji su igrači izgradili zbog njegovog prebrzog mijenjanja menadžera. Igrači su na neki način morali nadopuniti tu prazninu koju su osjećali promjenom trenera, te su morali izgraditi snažne karaktere kako bi se nametnuli novom treneru. Ako je Conte u to uspio uvjeriti Abramoviča, ne samo da je očuvao svoj posao, nego je i dugoročno ojačao Chelsea. Sjetimo se da su najuspješnije momčadi one koje imaju ‘tihu svlačionicu’ i gdje treneri imaju glavnu riječ. Ne zaboravimo da je Emenalov utjecaj na Abramoviča posljednjih godina kontinuirano rastao, on je pokazivao vrata menadžerima, a njegov glas je bio gotovo presudan. Njegova odsutnost na ovim sastancima između trenera i vlasnika dobra je stvar za Chelsea, što više vremena Abramovič i Conte provedu zajedno bez posrednika i nepotrebnih uplitanja to je bolje za klub.

Zadnje što Chelsea treba u ovom trenutku je nerazumijevanje uprave i stručnog osoblja. Conte i Abramovič moraju držati do svojih riječi, a to bi moglo ne samo vratiti klub na prave staze, već okrenuti novu, sigurniju stanicu za Chelsea.

  Članak označen sa:
  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Dominik Perković

Neslužbeni mozak Udruge, pravi antipod tezi da su Chelseajevi navijači ordinarni imbecili. Obožava Chelsea, a ni Vuco mu nije mrzak. Dok drugi gledaju utakmicu i razbijaju krigle piva o glavu, on vrijedno na Facebooku prenosi događanja s terena vjernom plavom puku. Ljepši spol tvrdi da je on jedan od glavnih razloga zašto im na okupljanjima pogled s televizora bježi negdje drugdje. Na histerični smijeh ostatka redakcije...

Vidi Više Članaka