Tottenham Hotspur FC 3-1 Chelsea FC | OCJENE

Tottenham Hotspur FC 3-1 Chelsea FC | OCJENE
26 studenoga 02:03 2018

Chelsea je doživio svoj prvi poraz ove sezone u Premier ligi, a i općenito, ako Community Shield računamo kao ‘prijateljsku’ utakmicu. Uvjerljivi poraz protiv možda i najvećih rivala nikako ne može sjesti dobro navijačima, tako da su i ocjene očekivano niske. Prvi puta ove sezone prosječna ocjena momčadi je ispod nule gdje se nalazi i rekordnih sedam igrača, a također po prvi puta imamo i jednog ispod -2.

‘Igrač utakmice’ među našima je, makar po ocjenama, Olivier Giroud. To mu je prvi put ikad, a također i prvi put da je to uspjelo igraču koji ulazi s klupe, a da se ne zove Eden Hazard. U svojih 15ak minuta imao je par dobrih poteza, a ovako visoko ga je pogurao utješni gol glavom.

Objektivno, naš najbolji igrač ipak je bio onaj drugi, podosta manji i tamniji Francuz. N’Golo Kanté odigrao je jako dobru utakmicu, dapače, briljantnu za igrača ekipe koja je ovako uvjerljivo poražena. Sa svojih čak sedam ukradenih lopti potvrdio je teoriju da će biti puno efektivniji i značajniji za momčad kada ona bude igrala protiv snažnog protivnika koji se zapravo bori za posjed lopte. Za usporedbu, dosadašnji ovosezonski rekord u ukradenim loptama mu je – dva.

Marginalno dobru ocjenu ostvario je još samo Kepa. Nakon ona dva gola koja je ‘popio’ u prvih 16 minuta, moralo se zaista čudo dogoditi da mu krajnja ocjena bude ovako visoka, a čudo se i dogodilo. Upisao je čak šest brutalnih obrana i time nas spasio još veće sramote. Bravo… valjda?

Iznad neloših 0.5 još imamo Barkleya, koji je unio ponešto živosti svojim ulaskom, i Hazarda, koji je čak i u svojoj najlošijoj predstavi ove sezone i dalje bolji od skoro svih drugih… A i trebalo mu je suditi makar jedan penal.

Još su se dvoje igrača spasili od minusa. Zamjena Pedro, te kapetan Azpilicueta. Prvome Španjolcu je to uspjelo jer je igrao u ‘boljem’ dijelu utakmice od svog konkurenta Williana koji je zato u ‘dobrom’ minusu. Tamo su i Rüdiger i Alonso, koji u večeri katastrofičnog obrambenog nastupa nisu imali asistenciju da ih, kao drugog Španjolca, pogura u plus…

I onda dolazimo do potpunog jada. Jorginho, Morata, Kovačić, svi redom ispod -1.5… Brazilskog Talijana su Spursi uspješno isključili iz utakmice, a njegovu ulogu Kovačić nije znao preuzeti… A Morata? U zaleđu.

Za kraj, apsolutni rekorder ove sezone, jedini ikada ispod ledenih -2 – Dame i gospodo, David Luiz. Na njemu je, uz Kovačića, da preuzme kontrolu igre kada protivnik duplira Jorginha. Jednom je u takvoj prigodi izvrsno projurio kroz napušteni koridor u sredini terena, nanizao par igrača… i krivo dodao loptu. Sve drugo od njega u ovoj utakmici bilo je jako loše, a vrhunac je svakako treći gol kada ga je Son prošao kao nekakvog nezainteresiranog amatera, zabio gol i ubio utakmicu u koju smo se taman počeli vraćati…

 

  Kategorije:
Vidi Više Članaka

O Autoru Članka

Roko Škrabić

Vječni "pobjednik" svih rasprava koje voli voditi više nego kruha jesti. Za njega je čaša uvijek napola puna, a trava uvijek zelenija u njegovome dvorištu. Student medicine i gorljivi zagovornik klasičnog liberalizma, kojeg uspješno nameće uzduž i poprijeko (oksimoron?!). U slobodno vrijeme se vrlo (ne)uspješno kladi vrlo (ne)preciznim prognozama ishoda sezone, zbog čega neki pošteni ljudi i dalje iščekuju isplatu. Po Splitu se priča kako je prodao dušu vragu, samo kako bi se kao presedan u izvještaje utakmica uvela opcija negativnih ocjena...

Vidi Više Članaka